Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Australiens klimatpolitik döms ut av landets brandmän

  I helgen hölls stora demonstrationer i flera städer.

  Uppemot 60 000 personer gick ut på gatorna runt om i Australien i helgen för att demonstrera mot regeringens klimatpolitik. Som Supermiljöbloggen skrivit om tidigare så tänker den australiensiska regeringen avskaffa koldioxidskatten, något som väckt enormt med kritik, både i och utanför landet.

  Tidningen The Australian skriver att en av de grupper som spelade en huvudroll under protesterna var räddningsarbetare, framför allt landets brandmän. Att denna grupp oroar sig över klimatförändringarna är kanske inte så konstigt eftersom de får uppleva konsekvenserna av detta på nära håll. Exempelvis i januari så drabbades Australien av extrem värmebölja, och så sent som i oktober rapporterades det om de värsta bränderna i landet på 40 år.

  Dean McNulty, en av brandmännen som demonstrerade, förklarar i artikeln hur han och hans kollegor ser på klimatfrågan:

  – To firefighters, it is not just numbers and statistics, it is very real.

  Tidningen The Guardian, som också skriver om protesterna, lyfter fram att de styrande politikerna i landet kritiseras för att vara klimatskeptiker. Peter Marshall, från United Firefighters Union, ska enligt The Australian ha kommenterat denna attityd på följande sätt:

  – There is no sceptic at the end of a fire hose.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.