Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Både Reinfeldt och Löfven behöver hjälp med miljöfrågorna”

  Mikael Karlsson lämnar ordförandeposten för Naturskyddsföreningen i sommar – och får genast frågor om han tänker ge sig in i politiken.

  Under torsdagen rapporterade flera medier att Mikael Karlsson, Naturskyddsföreningens ordförande, kommer att avgå från sin post i sommar. Anledningen till avgången förklarar Karlsson så här för tidningen Miljöaktuellt:

  – När jag blev ordförande 2002 hade jag en massa idéer som jag ville genomföra på Naturskyddsföreningen. Det handlade om nationella nätverk, regionala kanslier, en ökad budget och ett ökat antal medlemmar samt att lyfta oss rejält i debatten. Det känns som om många av idéerna har gått i mål nu. Därför känns det naturligt att lämna över till någon annan.

  SR P4 Värmland, som frågar Karlsson om han inte är sugen på att nu ge sig in i politiken, får följande svar:

  – Både Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt är välkomna att ringa om de vill lära sig mer om miljöpolitik.

  Ett liknande besked ges till SVT Värmlandsnytt:

  –  Jag kandiderar inte för något politiskt parti i höstens val. Men både Reinfeldt och Löfven behöver hjälp med miljöfrågorna!

  Planen är att Mikael Karlsson, som är från Karlstad, avgår som ordförande i samband med organisationens årsmöte i juni nästa år. Han har då suttit som ordförande i Naturskyddsföreningen i drygt tolv år.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.