Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Det senaste från klimatforskningen

  På måndag den 30 september presenterar FN:s klimatpanel den första delen i sin femte rapport med det senaste från klimatforskningen. Men redan på lördag kan man se en presentation av rapporten som livestreamas från Kulturhuset i Stockholm.

  IPCC har tre arbetsgrupper och den första arbetsgruppens rapport har bedömt de vetenskapliga aspekterna av klimatsystemet och klimatförändringar. Ämnen som analyserats av arbetsgruppen inkluderar förändringar i växthusgaser, observerade temperaturförändringar, förändringar i nederbörd, glaciärer och inlandsisar, havsnivåer, klimatmodeller och projektioner, samt orsaker till klimatförändringar. Rapporten har fjorton kapitel, och totalt har 209 huvudförfattare från 39 länder och ytterligare 600 medverkande forskare från 32 länder bidragit till rapporten. Det slutliga utkastet från arbetsgruppen kommer man att kunna läsa här.

  Men för den som inte har tid att läsa rapporten, så kan man se en livestreamad presentation av sammanfattningen för beslutsfattare med arbetsgruppens ordförande Thomas Stocker (University of Bern), som följs av en diskussion med bla Hans Rosling (Karolinska Institutet), Johan Kuylenstierna (Stockholm Environment Institute), Qin Dahe (Ordförande IPCC WG1, China Meterological Administration), samt andra huvudförfattare till rapporten. Presentationen kan följas på @climateSTHLM och kommer att streamas här på lördag 28 september kl. 13.00-15.00.

  Hitta någon att hålla i handen.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.