Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fi vill att regeringen stoppar försäljningen av Vattenfalls brunkolsgruvor

  Menar att det rimmar illa med initiativet Fossilfritt Sverige. 

  I höstas, inför klimatmötet i Paris, lanserade regeringen initiativet Fossilfritt Sverige, där svenska företag, kommuner och organisationer ges en möjlighet att synliggöra sitt klimatarbete.

  De som deltar i initiativet ställer sig bland annat bakom att ”världen behöver bli fossilfri” och att det är ”positivt att Sverige går före”. Det handlar också, som regeringen uttrycker det, om  att ”utmana världens länder och företag att delta i racet om att bli fossilfritt”.

  Enligt Feministiskt initiativ finns det dock ett problem med detta – Vattenfall.

  Det riskerar ju nämligen att bli något av en omväg i klimatarbetet om den svenska regeringen tillåter en försäljning av Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet till ett nytt bolag som förmodligen avser att expandera verksamheten, för att sedan svenska företag, kommuner och organisationer därefter ska utmana Tyskland och det nya bolaget att delta i racet om att bli fossilfritt.

  Partiledaren Gudrun Schyman och Adam Hjort, miljö- och klimatpolitisk talesperson, skriver i dag att Fi nu vill att ”den svenska regeringen uppfyller sitt löfte att gå före i arbetet för en fossilfri värld genom att omedelbart stoppa försäljningen av Vattenfalls brunkolsgruvor”.

   

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.