Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Forskare: höj skatterna på bilresor

  Att minska bilåkandet är nödvändigt för att kunna göra ordentliga minskningar av klimatutsläppen, och människors livskvalitet skulle heller inte påverkas av mindre bilåkande och mer kollektivt resande, det hävdar flera forskare i gårdagens SvD.

  Forskarna menar att bilen idag snarare fyller en funktion som lyxvara för nöje och njutning, snarare än att transportera folk, och att vi behöver diskutera vilka resor som egentligen är nödvändiga, och vilka resor vi kan avvara, eller föra över till kollektivtrafik. Forskarna pekar också på studier som visar att människor som bara åker bil ofta har en överdrivet negativ bild av kollektivt resande.

  För att styra om människors resevanor vill forskarna se att tillgången till kollektivtrafik drastiskt ökar, både genom sänkta priser och fler turer, samtidigt som subventionerna till bilinköp tas bort, och skatterna på bilåkande höjs.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.