Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Godisjätte anklagas för att använda "smutsig" palmolja i chokladen

  Greenpeace varnar för kopplingar mellan regnskogsskövling och Cloettas kexchoklad.
  I går på alla hjärtans dag gick Greenpeace ut med spoofsajten ”Det är inte jag det är du”. Här uppmanar organisationen allmänheten att ”göra slut” med Cloettas chokladprodukter fram tills det att företaget upphör med att använda palmolja som inte är hållbart framtagen.
  Erika Bjureby, skogsansvarig på Greenpeace, säger i ett pressmeddelande:
  Cloetta köper fortfarande palmolja från bolag som skövlar regnskog och driver därmed djur som den hotade sumatratigern mot utrotning. Cloetta måste kunna visa varifrån deras palmolja kommer och garantera att de inte har kopplingar till skövling.
  Från Cloettas sida menar man dock att det jobbas med frågan. På Kexchoklads Facebooksida skriver företaget:

  Vi strävar också, i likhet med vad Greenpeace rekommenderar, efter att tillsammans med våra huvudleverantörer röra oss ännu längre upp längs spårbarhetskedjan. Det är ett arbete som vi precis påbörjat och som vi hoppas kunna berätta mer om inom kort. Vi har en ambition att bli ännu bättre.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.