Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Grisballonger släppta över kärnkraftverk

  En miljöaktivist från Greenpeace tog sig i morse in över Ringhals kärnkraftverk med skärmflyg och släppte ner ett okänt antal ballonger i form av grisar.

  Det hela är enligt Greenpeace ett stresstest som ”visar hur utsatt Ringhals är för en attack eller olycka från luften, en potentiell fara som inte har utretts tillräckligt av vare sig industri eller myndighet”.

  Polisen har valt att skicka patruller till kärnkraftverket och enligt Polismyndigheten i Hallands län har även en helikopter skickats till området.

  Tommy Nyman som är presstalesman hos polisen i Halland säger till SVT Hallandsnytt:

  – Vi har hittat ett föremål inne på området. Vi vet inte vad det är än, men våra tekniker undersöker det just nu.

  Från Ringhals sida menar man dock att säkerheten är god.

  – Ringhals är säkert. Vi följer de säkerhetsföreskrifter som finns. Att man kan flyga över kärnkraftverket förvånar väl ingen. Jag vet inte vad det är dom vill bevisa, säger Gösta Larsen, informationschef på Ringhals, till TT.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.