Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Grönlands regering mer restriktiv med oljelicenser

  Den nya grönländska regeringen har börjat ta tag i att skärpa villkoren för bolag som vill leta efter olja och gas utanför landets kust.

  Vi skrev tidigare om hur det grönländska regeringsskiftet kan leda till att det ställs högre krav på företag som vill exploatera landets naturresurser.  Det vinnande partiets löfte om att se över förutsättningarna för företag som vill verka i landet var en viktig faktor bakom valframgången och nu verkar det som att förändringar är på gång. The Guardian rapporterar att regeringen nu tillfälligt satt stopp för att ge ut nya tillstånd att leta efter gas eller olja istället för att göra som vissa oljeanalytiker hade förväntat sig och öppna upp för fler provborrningar.  De provborrningar som det redan getts tillstånd för kommer fortsätta men under hårdare tillsyn. En annan viktig förändring man lovat genomföra är att göra alla planer för hur eventuella oljespill ska hanteras offentliga. Den förra regeringens beslut att inte kräva att dom planerna skulle vara tillgängliga för allmänheten ledde till kraftiga reaktioner från bland annat Greenpeace.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.