Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Halv miljon namnunderskrifter mot elfenbenshandel

  Thailands premiärminister, Yingluck Shinawatra, fick i dag ta emot en halv miljon namnunderskrifter som samlats in av Världsnaturfonden och som uppmanar Shinawatra att förbjuda elfenbenshandeln i landet.

  Varje år dödas cirka 30 000 afrikanska elefanter och stora mängder elfenben hamnar i Thailand. Eftersom handeln med elfenben från inhemska djur är tillåten samtidigt som annan handel är förbjuden har följden blivit att kriminella nätverk smugglar in materialet i landet där det sedan ”tvättas” och säljs lagligt som thailändskt elfenben. Thailand är enligt ett pressmeddelande från WWF världens största marknad för den oreglerade elfenbenshandeln.

  Problemet existerar dock i fler länder. Supermiljöbloggen skrev så sent som i december förra året om hur polisen i grannlandet Malaysia avslöjade en rekordstor last med smugglade elfenben, där över tusen elefantbetar hittades i ett skepp på väg till Kina.

  Att de 500 000 namnunderskrifterna, som samlats in globalt, överlämnades nu beror på att representanter från världens regeringar träffas i Bangkok denna vecka för CITES-konventionens möte – Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora, som reglerar handeln med vilda arter och växter.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.