Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Här är 2.5 miljardersflygplatsen ingen vill flyga till

  Flygplatsen Kassel som byggdes trots experternas varningssignaler har så gott som sedan sin öppning i april i år stått utan både resenärer och kommersiella avgångar och mångmiljardsatsningen verkar nu allt mer vara ett misslyckande.

  Det var tyska lokalpolitiker i regionen som trodde att flygplatsen skulle stärka näringslivet och därför satsade 270 miljoner euro på projektet rapporterar SvD. Men på grund av andra närliggande flygplatser fanns inget utrymme på marknaden och flygplatsen och dess 140 anställda står nu utan verksamhet utöver en och annan nyfiken förbipasserare som kikar in.

  Restaurangen på flygplatsen tvingas försöka gå runt på pensionärer som kikar förbi och genom att arrangera födelsedagskalas och marknader. Det senaste kommersiella flyget från Kassel avgick i oktober i år och inga andra flyg är planerade förrän senare i vår då ett fåtal semesteravgångar finns inplanerade. Detta kommer dock inte räcka för att rädda flygplatsen som i år verkar gå närmare 60 miljoner kronor i förlust.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.