Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Insekter föredrar ekologiska jordbruk

  Att ekologisk odling är bättre för miljön är ingen nyhet. Däremot har man nu kunnat bevisa att ekologisk odling har fler fördelar. Ny forskning från Lund visar att 42 procent av blommorna på ett ekologiskt brukat jordgubbsfält pollinerades, jämfört med endast 17 procent av de konventionellt odlade.

  – Resultatet visar att pollinationstjänsten gynnas av ekologiska odlingsmetoder, vilket är en viktig faktor vid utvecklingen av ett hållbart jordbruk, säger Georg Andersson, doktorand i miljövetenskap, Lunds universitet.

  Dagens intensiva jordbruk hotar ofta de naturliga miljöer som de pollinerande insekterna lever i och detta har på senaste utpekats som ett hot för ett hållbart jordbruk. Fram för mer ekologiskt, säger vi på SMB!

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.