Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kollektivtrafiken allt mer klimatsmart

  Förnybara drivmedel har ökat kraftigt de senaste åren. En ny rapport visar att det är kommuner och landsting i Sverige som går före i klimatomställningen.

  I kollektivtrafiken är andel förnybara drivmedel nu sammantaget 58 procent, en ökning med runt 20 procentenheter jämfört med 2009. Det visar en ny rapport som Energimyndigheten och Sveriges Kommuner och Landsting tagit fram gemensamt.

  I rapporten går att läsa att de svenska kommunerna och landstingen lyckats bra även på andra områden, exempelvis med att minska energianvändning i lokaler och bostäder. Förutom mer förnybart i kollektivtrafiken har antalet miljöbilar också ökat snabbt.

  – När det gäller användandet av miljöbilar och förnybara drivmedel ligger kommunerna och landstingen klart före samhället i övrigt. Det är positivt, säger Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma, i ett pressmeddelande.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.