Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Miljöförstöring vid svenska gruvor

  SVT rapporterar om hur många av gruvorna i Sverige släpper ut otillåtet höga halter av tungmetaller i omgivningen kring gruvorna. Av de granskade aktiva gruvorna släpper över hälften ut mer än vad som är tillåtet, och bland de stängda gruvorna är resultatet ännu värre.

  Effekten av att släppa ut metaller som bly, zink, arsenik, koppar och kadmium i vattendrag är allvarliga för det lokala ekosystemet och leda till att en del arter helt försvinner därifrån, vilket såklart påverkar även resten av ekosystemet.

  Trots att utsläppen är klara miljöbrott är det tveksamt om någon kommer att dömas, historiskt sett har ingen gruva straffats för miljöbrott i Sverige.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.