Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Naomi Klein skriver bok om klimatet

  Vänsterdebattören och journalisten Naomi Klein skriver en bok om klimatet och menar att miljörörelsen måste skärpa sig.

  Klein är känd som författare till boken No Logo och The Shock Doctrine. I den nya boken om klimatet menar Klein att vårt svar på klimatförändringar kan bidra till att återuppbygga den offentliga sfären, stärka sammanhållningen i samhället, och skapa värdiga arbetstillfällen.

  Men miljörörelsen måste skärpa sig. I en intervju med tidningen Earth Island Journal menar Klein att de stora miljöorganisationerna i USA och Kanada håller på att bli ”djupt irrelevanta”, eftersom de har blivit alltför pragmatiskt inställda till den ekonomiska utvecklingen. Hoppet står istället till miljörörelser som verkar på mer lokal nivå. Exempelvis nämner Klein den växande rörelsen av ursprungsbefolkningar runt om i världen som kan lära oss att leva i harmoni med naturen, exempelvis rörelsen Idle No More.

  Förutom klimatkris så menar Klein att vi också lever i en språklig kris. Klimatfrågan beskrivs inte utifrån det akuta, katastrofala, och dödliga läget vi är på väg mot. Kanske kan hennes bok få oss att förstå bättre, och inspirera fler att ansluta sig till den systemkritiska miljörörelsen. Boken kommer 2014, och tillsvidare kan man läsa Naomi Kleins artiklar på hennes hemsida.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!