Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny undersökning om hållbarhet och företagens framtid

  En global undersökning med 879 intervjuade styrelseledamöter visar brister i kompetens hos ledamöterna när det gäller hur hållbarhet påverkar företagens framtid

  Enligt en ny undersökning gjord av rådgivnings- och chefsrekryteringsföretaget Heidrick & Struggles samt Boston Consulting Group och Insead, finns brister i bolagsstyrelsers kunskaper om hållbarhetsfrågor. Många förlitar sig på företagsledningens kompetens i att hantera hållbarhet och ledamöter upplever det ofta obekvämt att ifrågasätta företagets ambitioner på hållbarhetsområdet.

  I undersökningen, som gjorts globalt, intervjuades 879 ledamöter. Mindre än en tredjedel av de intervjuade anser att de har tillräcklig kunskap om hur företaget ska arbeta med hållbarhetsarbetet och över två tredjedelar av de intervjuade anser att hållbarhetsaspekter har ingen eller liten effekt på bolags finansiella resultat.

  Dagordningen i styrelsearbetet domineras också av andra frågor som upplevs som viktigare och det är vanligt att ledamöter inte anser sig kunna tillföra kompetens i hållbarhetsfrågorna i styrelsearbetet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.






   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!