Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Partipiskan viner i Moderaterna – förbjuder ledamöter att rösta

  Idag kommer riksdagen att rösta ja till chockhöjda broavgifter för Öresundstågen. Avgiften ska höjas med flera tusen procent, kostnader som väntas leda till kraftigt höjda biljettpriser.

  Men alliansen är egentligen splittrad i frågan. Moderaterna i Skåne rasar mot beslutet och har uppmanat enskilda ledamöter att rösta med oppositionen.

  Moderaterna har nu tvingat tre ledamöter att avstå från att delta i omröstningen, eftersom moderatledningen befarar att de skulle rösta nej till avgiftshöjningen.

  De tre moderata riksdagsledamöter som utestängts från voteringen är Patrick Reslow från Malmö, Boriana Åberg från Kävlinge och Anders Hansson från Vellinge.

  En kritisk moderat uttalar sig i Sydsvenskan:

  – Här i Skåne är vi helt eniga om att stoppa det här förslaget. Det är en märklig kultur som vi nu ser prov på i riksdagen när ett antal borgerliga riksdagsledamöter blir utmobbade från sin partigrupp.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.