Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Peking byter ut 14 000 fossildrivna bussar

  Staden satsar stort på el– och gasbussar de närmaste åren för att komma åt de allt värre luftföroreningarna.

  Till 2017 är det tänkt att Peking ska ha bytt ut två tredjedelar av stadens nuvarande bussflotta. Det skriver nyhetsbyrån Reuters som hänvisar till statsägda nyhetsbyrån Xinhua.

  Det handlar om nästan 14 000 nya bussar som ska köpas in, bussar som ska drivas på elektricitet eller gas. Genom detta drag räknar myndigheterna med att 150 000 ton bränsle sparas in varje år vilket innebär att utsläppen från stadens bussar kan halveras.

  Enligt Reuters så har luftföroreningarna i landet blivit ett allt större problem. Som värst var det förra vintern i januari, när de uppmätta nivåerna i Peking ett tag låg 38 gånger högre än vad som rekommenderas av Världshälsoorganisationen.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.