Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Projekt visualiserar världens stigande temperatur

  Många ord har det skrivits om en av vår tids största utmaningar, den globala uppvärmningen. Men trots det fortsätter begreppet att vara alldeles för stort, för konstigt och på tok på långsiktigt för att gemene person ska kunna ta det till sig.

  Då är det tur att en bild säger mer än 1000 ord, och att klimatforskaren Ed Hawkins har skapat just en sådan klimatbild. Han har nämligen skapat en interaktiv bild under projektnamnet ”Show your stripes”. Bilden visar hur temperaturen har stigit över hela jorden sedan den industriella revolutionen påbörjades.

  Coolt eller läskigt? Spana in hemsidan och sök på din stad eller ditt land för att se hur temperaturen har växlat just där.


  SMB skriver om allt som rör klimatet och lite till. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.