Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Rädda Östersjön – mejla fiskeministern!

  Det storskaliga industrifisket pressar Östersjöns ekosystem till bristningsgränsen. Det är inte hållbart att fortsätta överfiska hotade bestånd – nu måste fiskeripolitiken förändras.

  SMB har länge rapporterat om det allvarliga läget i Östersjön. Högst ansvarig för Sveriges fiskeripolitik är nya landsbygdsministern Anna-Caren Sätherberg. SMB vill nu – tillsammans med våra läsare – uppmärksamma ministern på de stora utmaningarna som hotar vårt viktiga hav.

  Såhär går du tillväga

  • Öppna din mail.
  • Döp ämnesraden till ”Förbättra fiskeförvaltningen i Östersjön”.
  • Kopiera in följande text:
   Hej!
   Jag är allvarligt oroad över läget för Östersjöns fiskbestånd. Forskningen visar att flera arter är illa ute, däribland den viktiga sillen/strömmingen som ser ut att närma sig en likadan kollaps som drabbade torsken. Samtidigt tillåts stora industritrålare fortfarande ta upp stora mängder fisk, trots att samhällskostnaderna blir negativa. Som fiskeminister har du stor möjlighet att påverka förvaltningen. Jag hoppas att du vill ta tag i de stora problemen med Sveriges nuvarande fiskeripolitik.
   Vänliga hälsningar, XX
  • …eller skriv en egen text om varför Östersjön måste prioriteras av ministern.
  • Skicka ditt mejl till naringsdepartementet.registrator@regeringskansliet.se.

  Tack för din insats – tillsammans stoppar vi överfisket!


  Under hösten 2021 samarbetar Supermiljöbloggen med stiftelsen BalticWaters2030 för att lyfta det allvarliga läget i Östersjön.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.