Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Regeringen skär ned på vattenmiljöarbete

  Det kommande året får landets länsstyrelser betydligt minskade anslag till vattenmiljöarbete, något som kommer leda till stoppade projekt och riskera att Sverige inte ens lever upp till EU:s miljökrav, det skriverSvt.

  Anslagen till havs och vattenmiljöarbete minskar i årets budget med nästan 25 %, något som slår hårt mot projekt över hela landet. Redan när sänkningen aviserades av den borgerliga regeringen i höstbudgeten varnade både intresseorganisationer som sportfiskarna och lokala länsstyrelser för att detta skulle drabba miljöarbetet hårt. Ett internt PM som Svt tagit del av visar nu vad resultatet har blivit. Alla nya projekt mot övergödning stoppas, (extra oroväckande då syresituationen i Östersjön bara blivit värre), pengar till kalkning, och förbättrad fiske och vattenkvalitet minskar också.

  Anslagen till vattenmiljön skärs alltså ned drastiskt, trots att vi redan i nuläget är långt ifrån att nå våra miljömål för ett hav i balans, och trots attflera allianspartier har pratat sig varma för ett friskt Östersjön. Bara ord duger inte, det är dags att regeringen levererar i budgeten också!

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.