Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Regeringen vill tillåta halvering av vargstammen

  På en presskonferens idag presenterade miljöminister Lena Ek ett förslag om att öppna upp för att Sveriges vargstam kan mer än halveras, i strid med både experter och miljöorganisationer.

  Regeringens förslag är att den svenska vargstammen ska ligga på mellan 170 – 270 individer, tvärt emot tidigare rekommendationer från exempelvis den statliga utredningen från förra året som föreslog runt 450 individer och rovdjursföreningens forskarpanel som menar att upp emot 700 individer behövs för att säkra en gynnsam bevarandestatus.

  Kritiken från miljörörelsen har inte låtit vänta på sig, Naturskyddsföreningen är skarpt kritiska till det nya förslaget, menar att intervallet saknar vetenskaplig grund och påpekar att EU-kommissionen inledde en rättsprocess mot Sverige sist vi föreslog

  Ett större slag mot svensk naturvård har nog aldrig utdelats, skriver Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!