Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Schweiz avskaffar också kärnkraften

  Efter Tysklands beslut om att avveckla sin kärnkraft väljer nu grannlandet Schweiz att gå samma väg. Parlamentet har beslutat om att inga nya reaktorer ska byggas, och att de befintliga ska fasas ut i takt med att de blir föråldrade. Det sista kärnkraftverket i Schweiz beräknas stänga år 2034, avveckllingperioden blir alltså ungefär dubbelt så lång som den i Tyskland.

  Beslutet är en direkt följd av olyckan i Fukushima, Schweiz hade tidigare planer på flera nya reaktorer, planer som nu alltså har skrotats. Precis som i Tyskland finns en stark antikärnkrafts-opinion, så sent som i onsdags demonstrerade 20 000 människor mot kärnkraften. Förhoppningen ifrån regeringen är att den relativt långa avvecklingsperioden kommer göra det möjligt att gå över till förnybara bränslen utan höjda elpriser, eller ökad import.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.