Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Skandal: Maud Olofsson fattar beslut utan utredning eller remisser

  Under förra veckan kom Norges Energiminister och den svenska Näringsministern Maud Olofsson (C) (Näringsministern har hand om energifrågor i Sverige) överens om ett energisamarbete. Maud Olofsson gick med på överenskommelsen utan att Sverige har utrett frågan eller att ens remisstiden gått ut. Remisstiden går ut först den femtonde december.

  Sabo och Konjunkturinstitutet som redan lämnat in remisssvar varnade båda för att överenskommelsen kan leda till högre elpris i Sverige.

  Sabos remissansvarige kommenterar händelsen såhär;

  Jag satte faktiskt morgonkaffet i vrångstrupen när jag fick höra att Sverige och Norge hade kommit överens. Jag har jobbat här i tio år och aldrig varit med om något liknande. Vi känner oss överkörda

  Näringsdepartementet uppger att en proposition från Alliansregeringen som tidigast kommer att komma till våren, och först då kommer man ta hänsyn till de inlämnade remisserna. Alltså månader efter att Maud Olofsson kommit överens med den norska energiministern.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.