Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Strategi för energieffektiviserande renoveringar

  Regeringen har gett Energimyndigheten och Boverket i uppdrag att utforma en strategi för energieffektiviserande renoveringar av byggnader. Energieffektivisering är inte lika hett som förnyelsebar energi och ny teknik – men potentialen är enorm.

  Byggbeståndet i Sverige står enligt Energimyndigheten för 40 procent av energiförbrukningen. Enligt uppdraget ska förslaget till strategi omfatta både bostäder och kommersiella byggnader och identifiera kostnadseffektiva renoveringsmetoder, förslag på ekonomiska styrmedel samt förslag på vägledning för hur privatpersoner, byggindustrin och finansinstitut ska investera i energieffektiviserande renoveringar.

  Enligt International Energy Agency ligger Sverige på sjätte plats på listan över världens mest elförbrukande länder. Men trots långa kalla vintrar och en elintensiv industri så finns stor potential för förbättring. Av den totala energiförbrukningen i Sverige år 2010 så uppgick 25 procent till energiförluster, framförallt på grund av att kylvattnet från kärnkraften pumpas ut i havet istället för att användas till uppvärmning.

  Enligt regeringens mål ska Sverige minska den slutliga energianvändningen med 9 procent eller 33 TWh till år 2016. För att nå målet krävs fler insatser för ökad energieffektivisering inom bostadssektorn.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.