Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svante Axelsson slutar på Naturskyddsföreningen – efter 16 år

  Naturskyddsföreningen Foto: Naturskyddsföreningen

  Här är tre citat vi alltid kommer minnas. 

  I dag meddelade Svante Axelsson att han i augusti kommer sluta som generalsekreterare på Naturskyddsföreningen, en post han haft i inte mindre än 16 år.

  – Det har varit en fantastisk tid att leda Sveriges största miljöorganisation, i dag med 224 000 medlemmar. Det är ett oerhört stimulerande och roligt jobb där det faktiskt går att göra skillnad, men efter 16 år är det nu dags för mig att gå vidare till andra utmaningar, säger Svante Axelsson, som nu bland annat vill hinna med att skriva en ny bok och vara gästforskare på Linköpings universitet, enligt tidningen Sveriges Natur.

  I Miljösverige är Svante Axelsson välkänd för sina många målande metaforer. Supermiljöbloggen har nedan listat tre favoriter.

  1. Svante Axelsson kommenterar statsministerns Almedalstal sommaren 2015:

  – Den logik som Tyskland har med sin energiewende hörde jag heller ingenting av. Jag skulle vilja höra om en trafikwende, en jordbrukswende och en skogswende. Såna retoriska målbilder skulle jag vilja höra från Stefan Löfven när han pratar om jobbpolitik.

  2. Svante Axelsson debatterar klimatfrågan på DN debatt:

  Beslutsfattarna tycks vara mer rädda för klimatmedicinen än för klimatfebern.

  3. Svante Axelsson svarar på fråga under Almdelasveckan 2012 om varför han ser en solcellsvåg dra fram över världen:

  – All konsumtion är till viss del identitetskonsumtion. Det som händer nu är att elen vi köper blir mer och mer av just vår identitet. Nu handlar det inte längre om att el är tråkigt, knappt något man bryr sig om, där man endast jagar de billigaste priserna. Snarare börjar allt fler fråga efter var den roligaste, snyggaste och fräckaste elen finns. Att köpa solceller idag, det är ungefär som när man köper märkesjeans. Det är inte bara jeans utan det är Levisjeans man vill ha. På samma sätt är det inte bara  el man vill ha, utan det är förnybar och hållbar solcellsel som är grejen.

   

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.