Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Tusentals kilo med död fisk upplockade ur flod

  Ny giftskandal skakar Kina.

  På en 40 kilometers sträcka i Fu-floden som ligger i närheten av storstaden Wuhan i centrala Kina, har myndigheterna plockat upp omkring 100 000 kilo med död fisk. Det uppger bland annat nyhetsbyrån Reuters.

  Fiskdöden (se bild i NY Times) tros ha att göra med utsläpp av ammoniak från ett lokalt kemiföretag. I går ville ingen uttala sig, men Reuters skriver att företaget under fredagen ska ha bett om ursäkt, även om man delvis skyller ifrån sig på andra aktörer i området längs med floden.

  Kina har bara i år haft flera uppmärksammade miljöskandaler kopplade till landets vattendrag. Ett av de mest kända exemplen är från i mars när tusentals med döda grisar hittades i en flod som förser Shanghai med dricksvatten.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.