Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Upprop: Manlig dominans hotar effektivt naturskydd

  Afrika, gnuer, djur och natur, savann, safari Foto: Yathin S Krishnappa

  I ett brev publicerat i tidskriften Nature protesterar närmare 250 betydelsefulla klimat- och miljöforskare mot att en viss samhällsgrupp bestämmer över nästan allt forskningskapital. Många erfarenheter och alternativ förbises, vilket gör att många möjliga lösningar aldrig förverkligas. 
  I uppropet, som bland annat är undertecknat av Barack Obamas före detta klimatrådgivare Jane Lubchencho, skriver forskarna att utan mångfald förlorar forskningen viktig kunskap. Det finns mycket interna konflikter i den internationella forskarvärlden, vilket skrämmer studenter och hindrar effektivitet och kreativitet – något som vi är i akut behov av för att möta stundande miljö- och klimatkriser.
  Exempel som brevet lyfter är att 90 % av ledarna i USA:s mäktigaste miljöorganisationer är män, och att det är färre kvinnor än män på höga poster inom forskarvärlden. Undertecknarna efterfrågar:

  ”/…/en naturskyddsetik som är tillåter mångfald beträffande genus, kultur, ålder och värderingar”.

   
   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.