(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Väljare från M och S vill se höjd ambitionsnivå i miljöarbetet

Foto: Anders Hellberg

En ny opinionsmätning visar att majoriteten av M- och S-väljarna vill att partierna höjer ambitionsnivån i miljö- och klimatarbetet.

Supermiljöbloggen har tagit del av en opinionsmätning om hur socialdemokrater och moderater ser på miljö- och klimatfrågorna. Det är Naturskyddsföreningen som låtit Yougov genomföra mätningen*.

En av frågorna som ställdes löd:
Hur viktigt anser du det är att de politiska partierna höjer ambitionsnivån i
miljö- och klimatarbetet?

På detta svarade 52 procent av Moderaternas väljare och 67 procent av Socialdemokraternas väljare att det är viktigt eller väldigt viktigt. För båda partierna gäller att det är kvinnor och personer i storstäderna som i högst utsträckning tycker detta.

En annan av frågorna löd:
Tror du att en mer aktiv politik mot miljöförsämringar innebär att fler får jobb?

På detta svarade 18 procent av Moderaternas väljare och 28 procent av Socialdemokraternas väljare ja, medan 11 procent från båda partierna trodde att det skulle leda till färre jobb.

Svante Axelsson, Naturskyddsföreningens generalsekreterare, skriver om undersökningen i en debattartikel i DT:

Väljarna vill se mycket mer verkstad i miljö- och klimatpolitiken. (…) Jobbskapande miljöpolitik är inte bara viktigt för miljön. För de som praktiskt utför jobben så innebär det att man gör något väldigt konkret på sin arbetstid för att rädda planeten vi bor på.

 

*Undersökningen genomfördes under perioden 13-17 mars via webbenkäter där sammanlagt 1249 personer, inom målgruppen moderata eller socialdemokratiska väljare, intervjuades.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Du kan nu spara nyheter!

  Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

  OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.