Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vänsterpartiet öppnar för gratis kollektivtrafik

  Foto: Anders Hellberg

  Ser stora miljövinster eftersom fler skulle välja bort bilen.
  Gratis kollektivtrafik på försök i två län, Uppsala och Örebro, det kan bli verklighet om Vänsterpartiet får som de vill. Enligt Sveriges radios Ekot skulle det här bli det första storskaliga försöket med helt avgiftsfri kollektivtrafik.
  Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt är övertygad om att det finns flera fördelar med en sådan åtgärd. Han säger till Ekot:
  – Det här ger enorma miljövinster, när människor ställer bilen och åker kollektivt istället. Vi ser också väldigt tydligt att det är låginkomsttagare som gynnas.
  Vänsterpartiets förslag skulle enligt Ekot kosta ungefär 1,5 miljard kronor per år, något som Sjöstedt kommenterar på följande sätt:
  – Har man en rättvis beskattning, där banker och höginkomsttagare betalar mer, har vi råd med mycket.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.