Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vargjakten förblir stoppad i år

  Högsta förvaltningsdomstolen har sagt sitt – det blir ingen fortsatt vargjakt i år.

  Kammarrättens beslut om att stoppa den selektiva jakten på 16 vargar har nu alltså fått ett godkännande av Högsta förvaltningsdomstolen. Miljörörelsen har därmed vunnit en klar seger mot regeringens jaktpolitik.

  Även om jaktsäsongen tar slut på söndag är Jägarförbundet otroligt missnöjda och tycker att Naturvårdsverket, Kammarrätten och Högsta förvaltningsdomstolen beter sig parodiskt som inte låter dem skjuta sina vargar:

  – Det är en fortsatt parodi och tilltron till rovdjurspolitiken är nu noll, säger Gunnar Glöersen på Jägareförbundet idag till SVT.

  Det är däremot inte alla jägare som ställer sig bakom Jägarförbundets utfall, vi har tidigare bland annat skrivit om jägarna som vägrar skjuta varg.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!