Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Världens största havsbaserade vindkraftverk på plats

  Kan leverera el till 5 000 hushåll.

  I ett pressmeddelande från Alstom skriver bolaget att man i helgen avslutade installationen av vad som är det största havsbaserade vindkraftverket någonsin. Kraftverket är placerat utanför Belgiens kust.

  I pressmeddelandet framgår följande:

  Tack vare rotorn som mäter 150-meter och med blad på 73,50 meter är turbinen 15 procent effektivare än befintliga havsbaserade vindkraftverk, ett 6MW vindkraftverk kan därför på årsbasis leverera el till ca 5000 hushåll.

  Tidigare i höstas var Supermiljöbloggen på plats på Öland för invigningen av E.ON:s havsbaserade vindkraftspark utanför Kårehamn. Som jämförelse är de 16 vindkraftverken här på 3 MW vardera.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.