Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Veckans miljöcitat – om bananer, dinosaurier och Justin Bieber

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

  – Ett ämne som alla kids som lyssnar på ungdomskanalen P3 väntat på. Justin Bieber. One Direction. Den svenska gruvnäringen.

  Tankesmedjan i Sveriges Radio använder sitt så kallade ”Nuon-index” och räknar på att med den nuvarande mineralavgiften som staten tar in från gruvbolagen i landet så har Sverige täckt upp för Nuon-affären om 194 000 år.

  – Jag är inte emot utveckling och förstår att 500 arbetstillfällen verkligen är viktigt för bygden, men jag undrar till vilket pris det blir.

  Efter att regeringen gett sitt godkännande till bearbetningskoncessioner för den planerade Rönnbäcksgruvan i Storumans kommun säger Anja Pärson till Västerbottens-kuriren att hon känner oro över hur gruvan kommer påverka människor och miljö.

  Kortsiktigheten är på väg att bli ett gigantiskt planetärt problem.

  Göran Greider skriver i Arbetarbladet om att skogsskövling alltid varit en av människosläktets favoritsysselsättningar, men att situationen blir allt mer ohållbar.

  Hur har du det med dina dinosaurier i portföljen?

  Per Olof Lindsten skriver krönika i Veckans affärer om Vattenfall och andra energibolag som han menar klamrar sig fast vid ”gårdagens energikällor”.

  – Vi säljer endast fair trade och ekologiska bananer.

  Evelyn Persson, butikschef på Coop på Kristinedal i Jönköping, berättar för Nyheter P4 Jönköping att man tagit larmen på allvar och beslutat sig för att gynna de som inte använder miljögifter på sina bananodlingar.

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra