Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Veckans miljöcitat – om bottennapp, sandlådor och ekologiska vägval

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.
  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.
  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
  ***

  Granskningens bottennapp. Hennes engagemang är starkt framförallt när det gäller att rösta mot miljöförbättrande förslag, exempelvis rörande nya klimatmål för 2030.

  Anna-Maria Corazza Bildt (M) är en av fyra politiker som inte får godkänt i Naturskyddsföreningens granskning (pdf) av de svenska EU-parlamentarikerna.
  ***

  För de partier som vill konkurrera om dessa väljare kan det därför vara smart att tala högre om ekologiska vägval inför valet i höst.
      Miljö- och livsstilsfrågor lär dessutom knappast bli mindre viktiga i framtiden.

  Jenny Madestam, statsvetare vid Stockholms universitet, skriver kolumn i Expressen om ekologisk livsstil.
  ***

  Beställa risotto när söndagsbilagan precis har haft en stor special om råbiff? Där går gränsen.

  Adam Svanell skriver en krönika i Svenska Dagbladet om att dagens köttkonsumtion är något vi kommer fördöma om 50 år.
  ***

  – Det är bra att miljöarbetet vänder från att ta utgångspunkt i enskilda arters behov till människans och framtida generationers behov.

  Sven-Erik Hammar, ordförande för LRF Skogsägarna, uttalar sig i ett pressmeddelande om regeringens proposition om biologisk mångfald.
  ***

  Det är tydligt att avståndet mellan sandlådan och storpolitiken ibland är ganska litet.

  Anna Lindstedt, Sveriges klimatambassadör, skriver på Miljödepartementets blogg om de internationella klimatförhandlingarna och om de konflikter som finns mellan både länder och förhandlare.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra