(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Veckans miljöcitat – om bovar, bensin och bakfulla män med gevär

Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

***

− Vi var beredda på att det skulle vara illa, men inte så här illa.

Jonas Sidenå, VD på drivmedelsbolaget St1, förklarar i ett pressmeddelande att han är förvånad över Sifo-undersökningen man beställt som visar att 22 procent av de tillfrågade trodde att diesel och bensin är fossilfria drivmedel.

***

– Väljer julfirarna istället gamla glödlampor kan energianvändningen bli uppemot 20 gånger högre i jämförelse med moderna LED-lampor.

Sherwan Fatah från Energimyndigheten förklarar i ett pressmeddelande att det går att fixa julstämningen med elsnåla lampor.

***

Bov stal miljömedvetet

Rubriken i Gefle Dagblad, där artikeln handlar om en tjuv som bröt sig in i en sommarstuga i Hofors och stal en solcellspanel med tillhörande regulator och batteri till ett värde av 8 000 kronor.

***

Makthavarnas misslyckande måste inte vara ”berättarnas” – mediernas – misslyckande. För vilken fråga är viktigare att bevaka som journalist än den som handlar om allas överlevnad?

Maria Holm, redaktör på tidningen Dagens ETC, skriver på SVT Debatt om att de stora tidningarna i Sverige blivit sämre de senaste åren på att rapportera om klimatfrågorna.

***

– Nästa morgon, alla de här bakfulla, arga, hotfulla männen i masker med stora gevär … Det var inget vidare det där.

Dima Litvinov från Greenpeace berättar för Sydsvenskan om hur det gick till när han och de övriga i besättningen greps på internationellt vatten av ryska militären.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Du kan nu spara nyheter!

  Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

  OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.