Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om förebilder, förstörelse och om att fungera

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

   

  – Man behöver kött för att fungera. Frågan är hur eleverna ska orka med en hel dag i skolan om de bara äter grönsaker.

  I Södermanlands Nyheter kan man läsa att politikerna planerar att ta bort kött från skolmatsedeln en dag i veckan för att bidra till ökad medvetenhet och minskad klimatpåverkan, något som föräldern Veronica Goodwin nu har startat en namninsamling mot.

  – Om vi minskar vår klimatpåverkan på samma sätt som alla andra, ja då har det väldigt liten betydelse. Men minskar vi vår klimatpåverkan på ett sätt som andra kan ta efter, då får världen just den förebild som man behöver.

  Mattias Goldmann från Gröna Bilister medverkar i ett inslag i Ekot som handlar om att den svenska självbilden på miljöområdet just nu är alltför positiv.

  – Det finns inget tydligt politiskt engagemang i Sverige i dag för de här frågorna.

  Klotet intervjuar Thomas Elmqvist vid Stockholm Resilience Centre som menar att Sverige behöver göra betydligt mer för att stoppa förlusten av biologisk mångfald.

  Vi måste orka ta en nationell debatt om gruvbrytningen i Sverige. En diskussion som inte stannar på lägstanivån: jobb eller miljö och sedan blir alla osams och därmed orkar ingen föra debatten vidare.

  Eva Franchell skriver ledare i Aftonbladet om gruvplanerna i Kallak, en av många pågående konflikter som rör de svenska naturtillgångarna.

  Hela klimatnotan är ju en räkning som borde skickas till olje-, gas- och kolföretagen.

  Johan Ehrenberg skriver i ETC om problematiken med att den fossila energin slipper betala för stora delar av sina miljökostnader.

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!