(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Veckans miljöcitat – om hippies, miljöfloskler och Hyckel Mountain

Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.
Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.
Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
***

– Det är de tyska politikerna som bestämmer det tyska energisystemet.

Oskar Ahnfelt, ansvarig för samhällskontakter på Vattenfall, förklarar i en debatt SVT:s Aktuellt varför det svenska statliga bolaget Vattenfall vill öppna nya brunkolsgruvor i Tyskland.
***

Vilka är de värsta flosklerna på miljöområdet?

Tidningen Miljö & utveckling skriver på Twitter om en tävling man dragit igång för att ta reda på vilken som är den absolut värsta miljöfloskeln.
***

– Antagligen inte just nu.

Carl B Hamilton, Folkpartiets ekonomiskpolitiska talesperson, vill sälja Vattenfalls europeiska delar och svarar på en fråga från Svenska Dagbladet om han tror att det finns några köpare.
***

Ärligt talat så trodde jag att idén om att vind och sol skulle kunna försörja merparten av energibehoven var hippiernas önsketänkande. Men jag hade fel.

Den amerikanske nationalekonomen Paul Krugman skriver kolumn i The New York Times, ett citat som översatts och kommenteras av Martina Krüger, talesperson i klimat- och energifrågor på Greenpeace, på organisationens blogg.
***

Vid 17-tiden på fredagen samlades gruvbolaget Hyckel Mountain på Rådhustorget för att presentera planerna på att anlägga en ny gruva – mitt i Umeå.

Västerbottens-Kuriren skriver om en demonstration som genomfördes av Nätverket Stoppa gruvan i Rönnbäck i Tärnafjällen och Fältbiologerna Umeå.
 

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Du kan nu spara nyheter!

Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.