Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om julgranar, kärnfysiker och skäms-tweets

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.
  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.
  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
  ***

  – Vad problemet egentligen är? Ja fråga en kärnfysiker eller något.

  En mekaniker uttalar sig när SvD Näringsliv granskar varför etanolförsäljningen sjunker, en granskning där det visar sig att sju av tio bilverkstäder rekommenderar ägare av etanolbilar att inte tanka E85 utan i stället bensin.
  ***

  – Det är det väl kanske inte.

  Anders Österberg, informationschef vid OKG, svarar på frågan från Sveriges Radios P4 Kalmar om det är dålig planering från bolagets sida att alla tre kärnkraftsreaktorer just nu är tagna ur drift.
  ***

  När julen städas bort slängs ungefär tre miljoner julgranar ut från svenska hem. Om alla dessa återvanns skulle det räcka för att värma ungefär 4 000 lägenheter under ett helt år.

  Fortum skriver på sin blogg i samband med Valborgsmässoafton om fördelarna med att bränna julgranar i kraftvärmeverk.
  ***

  – Att spara energi och samtidigt pengar är underskattat i näringslivet.

  Åsa Domeij, miljöchef på Axfood, medverkar i en längre intervju i Dagens Nyheter.
  ***

  Resultatet skulle kunna bli nöjdare ägare, bättre ekonomi, mindre klimatutsläpp och färre skäms-tweets.

  Susanna Baltscheffsky, chefredaktör på Ny Teknik, skriver i en ledare att Vattenfall borde delas upp i en del med förnybar energi och en del med övrig ”gammelkraft”, som brunkol.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.