Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om kötthatardagar, SJ och Kungliga vetenskapsakademien

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.
  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.
  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
  ***

  Lars Beckman: Jag är ingen klimatförnekare

  Lars Beckman, riksdagsledamot från Moderaterna, skriver i Expressen om varför han framfört och vidarebefordrat artiklar i media om att en ny istid kan vara på väg.
  ***

  KVA:s okunnighet är inte det som bekymrar mest, utan att den avsiktligt vilseleder.

  I en debattartikel i Dagens industri skriver fyra professorer (Lennart Söder, KTH, Tomas Kåberger, Chalmers, Lars J Nilsson, Lunds universitet och Thomas Sandberg, KTH) att Kungliga vetenskapsakademiens energiutskott tycks sakna kunskap om energisystemets utveckling.
  ***

  Det är det som är så underligt med SJ. Företaget sitter på en produkt som alla plötsligt vill ha, men agerar med ett självförtroende som vore man en skrivmaskinstillverkare på sjuttiotalet.

  Johan Anderberg skriver i Fokus om SJ som funderar på att lägga ner nattågen mellan Malmö och Stockholm.
  ***

  En köttfri dag är inte en kötthatardag. Det är ett initiativ som följer av medvetenheten om att världens växande medelklass inte kan fortsätta att år efter år öka sin fisk- och köttkonsumtion.

  Susanna Birgersson skriver ledare i Dagens Nyheter efter att LRF:s representant i Nyköping delat ut hamburgare på Gripenskolans köttfria dag.
  ***

  Utdelning av hamburgare i protest mot köttfria dagar i skolan, ett lysande initiativ av @LRFSverige

  Markus Uvell, vd för Timbro/Stiftelsen Fritt Näringsliv, skriver på Twitter om LRF:s köttkampanj.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.