Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om Muf, Stalin och Russell Brand

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

  ***

  – Man ska alltid ha ett alternativ att äta kött i stället för vegetarisk mat.

  Moderata ungdomsförbundets ordförande i Gävle, Marcus Simrén, förklarar för Dagens nyheter varför Muf åkte till Vasaskolan och delade ut hamburgare på skolans vegetariska dag.

  ***

  På något sätt lyckades Russell Brand uppmana till politiskt engagemang genom att dissa det.

  Katrine Kielos skriver i sin krönika i Aftonbladet om vad det var som gjorde den omtalade BBC Newsnight-intervjun med Russell Brand så intressant.

  ***

  ”En grön bilist tar cykeln” har ofta varit vår devis, men vi betonade inte alltid beteendeförändringen tillräckligt, vilket gett några bilden att det räcker att byta drivmedel, så är man i hamn.

  Mattias Goldmann som lämnar Gröna bilister för ett nytt jobb som vd för den gröna och liberala tankesmedjan Fores skriver på organisationens hemsida om både framgångar och misstag under sin tid som talesperson.

  ***

  Gamla företag som producerar el med miljöfarlig, ohållbar teknik håller på att gå under. På några sätt är det fantastiskt bra för världen.

  Tomas Kåberger, ordförande för Japan Renewable Energy Foundation samt professor på Chalmers, skriver en krönika i Miljöaktuellt om att det nu gäller att se upp med de bolag vars existens hotas eftersom ”desperata kraftbolag satsar på politiska påtryckningar för att försvara den miljöfarliga produktionen”.

  ***

  Dimas morfar arresterades under Josef Stalin, och jag, Dimas far, arresterades under Leonid Brezjnev. Sovjetunionen existerar inte längre, men Dima har arresterats under Rysslands president Vladimir Putin – en tidigare medlem av Sovjetunionens underrättelsetjänst KGB.

  Pavel Litvinov, far till den fängslade svenska Greenpeace-aktivisten Dima Litvinov, skriver på SvD Opinion om sin familj som i tre generationer demonstrerat och protesterat mot vad man upplevt som missförhållanden i Sovjetunionen/Ryssland, och som fängslats för det.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.