Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om pirater, hippies och the Day after tomorrow

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

  Enligt religionen finns ett tydligt samband mellan global uppvärmning och antalet pirater som existerar på jorden.

  Aftonbladet skriver om den något udda religionen pastafarianism.

   

  – Det är ju mest tillresta hippies.

  Fred Boman, VD:n för Jokkmokk Iron Mines, berättar för NSD hur han ser på miljöaktivisterna som befinner sig i Kallak för att protestera mot bolagets gruvplaner.

   

  Stefan Fölster skjuter vilt omkring sig när han föreslår en klimatpolitisk haverikommission. Men särskilt träffsäker är han inte i sin klimatkritik.

  Miljöminister Lena Ek i en replik till Reforminstitutets chef som skrivit debattartikel i Aftonbladet.

   

  Men jag tror ändå att köttfesten är på sista versen.

  Johan Såthe skriver krönika i Veckans affärer om att köttet är vår tids cigaretter, där allt fler börjar förstå att konsumtionen inte är hållbar, vare sig för miljön eller för människors egen hälsa.

  I ”The day after tomorrow” drabbas världen av mycket extrema väderförhållanden som bland annat slår till mot New York. Men att något liknande skulle kunna ske i verkligheten är osannolikt, skriver Bjorn Lomborg..

  Expressens bildtext till Lomborgs debattartikel, där tidningen använder en bild från filmen som handlar om att norra halvklotet på bara några veckors tid plötsligt drabbas av en ny istid.

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.