Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Veckans miljöcitat – om vildmarksdisko, baksmälla och Stefan Fölster

  Miljöcitaten du inte får missa. Här är veckans värstingar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i miljödebatten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Supermiljöbloggen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att presentera fem av de absolut bästa miljöcitaten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

  ***

  – Tjuvjägarna har nu börjat skjuta på ett sätt som man aldrig varit med om tidigare. Ökningen tror man beror på att hornen smugglas till Vietnam där man har fått för sig att det är bra mot cancer och baksmälla, vilket är väldigt makabert.

  Ola Jennersten, expert på biologisk mångfald på WWF, intervjuas i Metro om den ökande jakten på världens noshörningar.

  ***

  Man undrar nästan om Fölster medvetet har räknat fel, eller om han helt missat att räkna och bara gissat sig till något som passade hans politiska agenda?

  Efter en debattartikel i Expressen där Reforminstitutets Stefan Fölster sågar den tyska energiomställningen, sågas i sin tur Fölsters argumentation av skribenterna på Ekologistas som i två artiklar går igenom vad man menar är direkta felaktigheter från Fölsters sida.

  ***

  – Det blir som ett gigantiskt vildmarksdisko.

  SvD Näringslivs reportage om den svenska rennäringen förklarar renägaren Lisa Omma att vindkraften innebär ett problem för de lättstörda renarna.

  ***

    Det har varit som att försöka ta sig genom ett minfält fullt av vetohot från olika grupper.

  Miljöminister Lena Ek intervjuas i Sveriges radios Ekot om de sista timmarna med förhandlingar under klimatmötet i Warszawa.

  ***

  Kolkraftens andel av den ständigt växande energikonsumtionen kommer att öka under de närmsta tjugo åren. Menar då Livsmedelsverket att en liten skara svenska konsumenter här uppe i norr ska rädda världen genom att äta mindre kött och ost?

  Mathias Bred, ledarskribent på Smålandsposten, förstår inte varför Livsmedelsverket ger råd till svenskarna om vilka olika miljösmarta matval som kan göras.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra