Unga klimataktivister höjde sina röster i Malmö

Foto: Anna Quarnström

I helgen gick Power Shift Sweden av stapeln i Malmö, en hållbarhetskonferens av och för unga. I år firade konferensen 5-årsjubileum och genomfördes med huvudtemat klimaträttvisa, ett högaktuellt ämne inför klimatkonferensen i Paris.

Fokuset på klimaträttvisa har för avsikt att lyfta de ojämlikheter världens befolkning står inför i fråga om klimatförändringar, men också vilken roll olika länder har haft i att skapa dagens situation. Diskussionen kring klimaträttvisa syftar därför till att uppmärksamma ojämlikheter i länders förmåga att möta de utmaningar som väntar.

Power Shift är en årlig konferens som låter unga komma till tals och diskutera miljö- och hållbarhetsfrågor. Helgen som gick var fylld av workshops, nätverkande och diskussioner, allt för att inspirera, engagera och mana till agerande.

Arrangören Johanna Lakso från organisationen PUSH Sverige kommenterade konferensen:

Det var en helt fantastisk helg. Deltagarna har träffat vänner, fått nya erfarenheter och delat med sig.

Över 200 personer lockades till konferensen i Malmö där det bjöds på föreläsningar och diskussioner med bland andra miljöminister Åsa Romson och internationella miljöaktivister. Under konferensens sista dag begav sig deltagarna till Stortorget där de i oktobersolens värmande strålar genomförde en dansant flash mob inför förbipasserandes nyfikna blickar.

Är du ung och vill engagera dig? Kolla in PUSH Sverige eller Fältbiologerna. Inte riktigt lika ung? Det finns många olika organisationer att gå med i. Kanske har Naturskyddsföreningen en grupp i din stad? Kolla också gärna in Klimataktion, Klimatsvaret och Föräldravrålet.

Miljö online2

Liknande artiklar