Allt fler väljer vegetariskt i matbutiken

Foto: Oumph

Bryr sig om hälsan, klimatet och djuren.

I Sverige väljer allt fler vegetariska produkter när de handlar i matbutiken, rapporterar Sveriges radios Ekot. Axfood ska exempelvis ha ökat sin försäljning av vegetariska produkter med 41 procent under första halvan av 2016, jämfört med samma period förra året. Trenden ska ha märkts även hos Ica och Coop.

Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, säger till Ekot:

– Ja, vi har en kraftig försäljningsökning. Det är sånt som ersätter kött, sånt som det är protein i, till exempel tofu, den här ganska nya oumph, grönsaksbiffar och vegofärs. Så det är ett tydligt ökande intresse för vego helt enkelt.

Trenden ser ut att fortsätta och sägs bero på att många väljer bort köttet då de bryr sig om hälsan, klimatet och djuren.

Miljö online2

Liknande artiklar