Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Därför borde även överklassen bry sig om klimatet

  En delikatess är hotad av klimatförändringarna. Nu är det dags för överklassen att gå man ur huse, om de vill behålla den.

  Det är de världsberömda franska ostronen som är hotade av allt varmare därmed mer bakterierikt vatten. Sveriges Radio rapporterar från L’etang de Thau i södra Frankrike. Värmen i vattnet överstiger normalt 18 grader i maj, men ostronodlaren säger att den nu kommer allt tidigare varje år, på grund av klimatförändringarna. Det innebär att bakterierna får alltmer utrymme att förstöra ostronen. Odlaren Simon Julien säger till Sveriges Radio:

  – Om fem, tio år kanske vi inte kan odla ostron alls här i Sydfrankrike.

  Detta är dock inte det enda skälet för delikatessätare att engagera sig för klimatet, tidigare har vi på Supermiljöbloggen rapporterat att både kaffet och chokladen ligger i farozonen om vi inte löser klimatfrågan.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.