Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Kommunpamp till gruvkritiker: svält ihjäl då!

  Att Västerbottenskurirens läsare utsåg en gruvkritiker till årets Västerbottning sågs inte med blida ögon av kommunalrådet Lennart Holmlund. ”Svält ihjäl då”, hälsar han till gruvkritikerna på sin blogg.

  Umeås välkända kommunalråd Lennart Holmlund reagerade mycket negativt på att Västerbottenskurirens läsare utsåg gruvkritikern Marie Persson till årets Västerbottning. Jobben måste komma först och att inlandet är dödsdömt om det inte etableras nya gruvor menade Holmlund. Det är förstås rimligt att oroa sig för jobben i inlandet men frågan är om det kommer bli så mycket bättre av att etablera en massa gruvor, det är långt ifrån säkert att det är en bra affär för lokalsamhällena och miljöpåverkan kan bli stor.

  När Holmlund skrev ett blogginlägg och förklarade sin syn på gruvetableringarna kommenterade någon och förde fram åsikten att lokalbefolkningen borde ha inflytande i frågan svarade Holmlund:

  ”Ni får väl svälta ihjäl då. För inlandet klarar sig inte utan att det kommer jobb.Det är andra som betalar hälften av era kostnader”

  För den som känner till Lennart Holmlund är det inte ett förvånade svar, men det är ändå anmärkningsvärt att en framträdande politiker kan uttala sig så hatiskt mot någon som har en annan åsikt. Ett mer sansat svar hade ju kunnat handla om att folk blir tvungna att flytta till kusten eller söderut om arbetsmarknaden i inlandet inte kommer igång. Holmlund väljer istället att önska livet ur sina meningsmotståndare, inte särskilt sympatiskt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.