Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Shell borrar världens djupaste havsbaserade oljebrunn

  Oljejätten Shell ska ägna sig åt djuphavsborrning i den mexikanska golfen. Oljekatastrofer och andra petitesser är tydligen historia nu, även om kostnaden för sanering av den förra läckan inte ens är löst än, så därför slår nu Shell på stort och ska borra världens djupaste havsbaserade oljebrunn. Vad skulle kunna gå fel kan man undra?

  Oljebrunnen ska borras på över tre kilometers djup, men det är lugnt ”Vi kommer fortsätta vårt ledarskap inom säkra innovativa djuphavsborrningar för att hjälpa till att möta USA:s växande energibehov” hälsar Shell i sitt pressmeddelande. Jamendåså, kan man ju tänka, Shell har ju koll på läget. Det är ju inte som att de har haft en massa oljeläckor tidigare. Eller okej, kanske någon. Eller ett par. Eller ännu fler. Men de utsläppen var ju typ två år sedan, och som Erik Almqvist nu lärt oss, om man gjorde nåt dumt för två år sen så gills det inte. Det är därför Shell har lärt sig sin läxa och inte haft några utsläpp i år. Förutom den här då. En gång är ingen gång…

  Varning: Att använda det här inlägget som underlag för att argumentera för oljeborrning kan göra att du hamnar på djupt vatten, vilket är ironiskt, för det är precis vad Shell ska ut på.

   

   

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.