(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Alternativsushin på väg in på menyn

Foto: Peter Lindberg

Alternativsushin är på väg in, iallafall i USA. Enligt Grist utvecklas nu fuskfisken, och får tomater att bli tonfisk och aubergin att ersätta umami.

Även om marknaden fortfarande har en lång väg att gå hoppas många att alternativsushin kan bli en hit. En del av sushifisken, så som den blåfenade tonfisken, är akut hotad på grund av överkonsumtion. Även laxen simmar uppströms i många bestånd, bland annat beslutade HaV förra året om nya regler för att försöka skydda det svenska vilda laxbeståndet.

Sedan behöver vi väl inte påminna om att välja bort scampi?

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.





    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Du kan nu spara nyheter!

    Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

    OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.