Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Arla vill ställa om sin fordonsflotta – slutar helt med fossil diesel

  Foto: OKQ8

  Det förnybara alternativet sägs minska koldioxidutsläppen med upp till 90 procent.

  Det bondeägda mejeriföretaget Arla meddelade i dag att man ska fasa ut all fossil diesel ur sin fordonsflotta i Sverige. Beslutet berör 315 fordon.

  Arla ska nu i stället börja köra på OKQ8:s helt förnybara alternativ Diesel Bio HVO, en syntetisk diesel baserad på slakteriavfall som fungerar utan problem i befintliga transportfordon.

  – Diesel Bio HVO har potential att bli ett av framtidens konkurrenskraftiga förnybara drivmedelsalternativ och vi hoppas att fler följer Arlas exempel, säger Erik Stenströmer Moglia på OKQ8 i ett pressmeddelande.

  Utfasningen påbörjas vid distributionsterminalerna i Kallhäll, Göteborg och Jönköping där Arla har sina största fordonsflottor baserade, och fortsätter sedan i resten av landet i takt med att publika tankställen med HVO introduceras.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.