Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Återstart av Ringhalsreaktor skjuts upp på nytt

  Skulle tagits i drift 4 november. Sedan 13 november. Sedan 16 december. Nu beräknas återstarten till 20 februari. 

  Det ser ut att vara fortsatta problem med att få igång reaktorn Ringhals 2. Som bland annat Miljöaktuellt har rapporterat om uppmättes förra året ett ökat läckage av kalkhaltigt vatten från reaktorinneslutningens bottenplåt. Det här ställde till problem och Strålsäkerhetsmyndigheten kunde i höstas göra bedömningen att Ringhals AB ”inte har visat att tillräckliga säkerhetsmarginaler finns mot sådana läckage och andra brister som kan påverka säkerheten under den avsedda drifttiden”.

  Huvudägaren Vattenfall gjorde ändå klart att återstarten för Ringhals 2 inte skulle förändras, utan fortsatt var planerad till den 4 november. Startdatumet har sedan dess skjutits upp flera gånger och är nu planerad till den 20 februari.

  I höstas meddelade Vattenfall att Ringhals 2 kommer att stängas för gott senast år 2019, och Ringhals 1 senast år 2020.

   

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!