Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Australiensisk domstol: regeringen måste skydda unga mot utsläpp

  Ett historiskt beslut har fattats av Australiens federala domstol om att landets regering måste skydda ungdomar från koldioxidutsläpp, rapporterar The Guardian.

  Den aktuella domen är en talan som väckts av åtta skolbarn och en nunna i ett område där en ny kolgruva planerades att anläggas. I domen har det fastslagits att koldioxidutsläpp från kolgruvan inte får orsaka ungdomars personskada eller död. Enligt domstolen är det landets miljöminister som har det största ansvaret för att vidta försiktighet.

  Domen förväntas ge konsekvenser för fossila projekt. Australiens miljöminister har nu 28 dagar på sig att överklaga beslutet.

  Ett rimligt beslut av domstolen utifrån att forskare konstaterat att extrema konsekvenser följer av klimatkrisen, bland annat torka, extremväder, krig, hemlöshet och svält.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!